Saltar-se la navegació

Comtú rugia amb força, segura, amb escreix. Cinquena a set-mil. Ni una vibració, cap incertesa, mil metres i apropant-se. Dues rectes, aparentment paral·leles,  sortien de la comissura dels ulls i convergien just al punt d’inici, la meta, l’objectiu.

Era perfecte, cent-deu graus, obert. Ningú al darrera, ningú al davant. Només un vol d’estornells que per un moment el van distreure, no ho podia evitar, els ocells eren una debilitat. Va tornar “No, ara no puc”. Inspiració. Expiració profunda. Aquí i ara.

Cinc-cents metres i acostant-se.

El temps va començar a expandir-se i sentia la seva respiració, tranquil·la. Ara només havia d’alliberar-se de la voluntat, deixar el seu cos fer el que havia de fer, el que havia fet tantes vegades. Ara podria gaudir, no hi havia res més, no PODIA haver res més, tant sols AQUÍ i ARA. Altrament l’esperava la mort a la sèquia, al peu dels canyissars.

Dos-cents metres. Comença.

Dreta, lleugerament, cercant l’angle. Vint-i-vuit coma quatre metres per segon. Caure, a l’esquerra. Vint graus, trenta, quaranta-cinc! Tancant a l’esquerra. Podia flairar l’estepa que creixia a la vora, passant a pocs centímetres del cap.

Llavors el temps es va pràcticament aturar. Congelat. Era conscient de cada batec del cor, de l’aire que entrava per les narius. Per un moment va creure que fins i tot avia tancat els ulls. PAU!

Sortint. Recupera posició, trenta-cinc graus, vint. A la dreta, obrint. Posició. Expiració………………..

El món va tornar. Les rectes laterals tornaven a confluir a l’infinit, més enllà de l’horitzó. Va mirar enrere i allí estava, dempeus, amb la dalla a l’espatlla. Ell va aixecar la ma esquerra i va saludar.

– Gràcies – li va dir

Ella va contestar amb un lleuger cop de cap, i va desaparèixer entre els canyissars.

Amb la mateixa ma esquerra, va acaronar i fer uns copets al dipòsit de Comtú.

– Gràcies a tu també.

Quin revolt! Per un moment va pensar en Daniel Alexander Dolphin*, i en si va sentir-se igual quan va cavalcar l’ona perfecta.

albertlarrosa

* Daniel Alexander Dolphin és el protagonista de la novel·la “El Dofí” de Sergio Bambarén.

2 Comments

  1. Felicitats per la Comtú. Però fes el favor. Encara que no ho creguis, encara que no t’ompli, no tinc ganes d’anar a trencar-li la cara fins a la sèquia.

    • ja ja ja
      tranquil·la, però va bé ser conscient que ella és allí, a cada centímetre de la carretera…..


Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: